Reteta de preparare a papanasilor

de gaby_duceag in Dulciuri, 1 Sep 2010 | 10496 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor
Cred ca ar fi trebuit sa specific inca din titlu' , papanasi MOLDOVENESTI. Acu ' vreo..10 ani, eram la Vama Veche si mancam la o terasa unde gatea excelent un.. tip..Cateva zile n-am stiut ca face si deserturi, pana intr-o zi, cand au comandat vecinii de la masa alaturata , papanasi. Am fost taare incantati, am comandat si noi, pana ce ne-a adus ..si...dezamagire:(. Am mancat dar pt noi alea erau gogosi nu papanasi :d :))). L-am bagoslovit in sinea noastra dar dupa ceva timp am "descoperit" ca si papanasii au retete variate, in functie de zona. Din compozitia prezentata de mine , nici gand sa poti face gaura sau bilute(asa cum vad in alte retete). E o compozitie molicica , papanasii trebuie intoarsi cu grija la prajit, trebuiesc rumeniti bine (altfel riscati sa fie cruzi) , dar pentru noi, acestia raman adevaratii papanasi.

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 500 gr branza vaci
  • 2 oua
  • zahar vanilat
  • 4-5 linguri zahar
  • 2-3 linguri faina
  • 2 -3 linguri gris
  • o lingurita esenta rom
  • smantana
  • ciocolata
  • ulei
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor:

Reteta de preparare a papanasilor

Mai mult decat simplu:

Branza scursa bine de zer se amesteca cu zaharul, ouale, faina, grisul, un zahar vanilat, o lingurita esenta rom si praful se sare.

Se lasa cam 10minute apoi cu mainile umede se formeaza bilute, se aplatizeaza si se plonjeaza-n uleiul incins bine.

Se rumenesc frumos pe ambele parti, se intorc in tigaie cu ajutorul unei palete sau linguri si se scot intr-un bol pe fundul caruia ati asezat frumusel 2 servetele ce au rolul de a absoarbe surplusul de ulei.

Se aseaza frumos pe farfurioare si se pune deasupra smantana si ciocolata care in prealabil a fost topita impreuna cu o lingurita plina de smantana

voila! asa mi-am servit eu puii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (73)

gaby_duceag 1

12.09.2010, 20:23

onuta, abia acum am citit.iti multumesc mult

gaby_duceag 1

12.09.2010, 20:24

adina, insist sa-i incerci, dar, sa-i prajesti bine, sa-i intorci cu grija si sa-i papi cu smantana

nicol34 1

04.11.2011, 01:19

super delicioasa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza de vaci